The Guardian nosti Hotel Indigo Helsingin ykkösmajoituskohteiden listalle

Brittiläinen lehti The Guardian on julkaissut vuoden 2015 uutuusmajoituskohteiden listauksen kattaen Iso-Britannian ja Manner-Euroopan. Hotel Indigo Helsinki – Boulevard on listauksen ainoa kohde Skandinaviasta. Hotellin lisäksi lehti ylistää Helsinkiä mainettaan hohdokkaampana kaupunkilomakohteena.

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard on ensimmäinen Pohjoismaihin avattava Hotel Indigo -brändin edustaja. Bulevardille vielä keväällä avattava 120 huoneen boutique-hotelli ammentaa dna:nsa paikallisesta design-perinteestä, mistä Hotel Indigo -hotellit maailmanlaajuisesti tunnetaan. Uutuushotellin huoneet jakautuvat eri teemoihin, joista yhden suunnittelusta on vastannut muun muassa European Design Awards -palkittu graafinen suunnittelija Linda Linko.

Kansainvälinen designtiimi ihastui suomalaissuunnittelijan työhön

Linda Linkon näkemys suomalaisesta muotoilusta ja Helsingistä on ikuistettu Hotel Indigo Helsinki
- Boulevardille yksinoikeudella suunnitellussa tapetissa, jota on käytetty osassa hotellin huoneita. ”Suunnittelin Hotel Indigo Helsinki Boulevardille kaksi tapettikuviota. Muotoilu ja Helsinki ovat molemmat herkullisia aiheita työstettäväksi, mutta toisaalta piti varoa kliseisiin sortumista. Lähdin ajatuksesta, että käsittelisin aiheita mahdollisimman viitteellisesti, ja jättäisin katsojalle eli hotellin asiakkaalle tilaa hoksaamiselle”, kertoo Linda Linko.

”Aloitin kuvitusten työstämisen käsin leikkaamalla ja repimällä paperista ja tekemällä erilaisia sommitelmia. Yhdistin näitä sommitelmia käsin piirrettyihin luonnosmaisiin mustavalkoisiin piirustuksiin ja maalauksiin. Olen erittäin tyytyväinen siitä että, työni sai positiivisen vastaanoton prosessissa mukana olleilta”, viittaa Linko yhteistyöhön Restelin ja kansainvälisen Hotel Indigo -designtiimin kanssa. Katso Lindan haastattelu tästä.

Hotellin majoitus- ja ravintolatoiminnasta vastaa Restel Oy.

Linkki The Guardianin artikkeliin: http://www.theguardian.com/travel/2015/jan/12/top-20-new-hotels-hostels-...