Pohjoismaiden ensimmäinen Hotel Indigo® elää naapurustolle ja designille

Maaliskuun alussa toimintansa aloittava ympäristöystävällinen Hotel Indigo® Helsinki – Boulevard sijoittuu Helsingin design-korttelin ytimeen, Bulevardille. Sinkkipeltinen fasadi kätkee sisäänsä 120 yksilöllistä huonetta, kaksi ravintolaa – Bröd Punavuoren sekä Soup & Juicen, 35-paikkaisen autotallin sekä ainutlaatuisen Body, Mind & Soul -studion. Hotel Indigo® Helsinki – Boulevardilla on uniikin sisustuksen lisäksi ensimmäisenä hotellina Suomessa mm. latauspaikkoja sähköautoille, huonehintaan kuuluva minibaari, Jungle Sports Liana -kuntoilujärjestelmä sekä joogatrapetsi. Lisäksi hotellille haetaan ensimmäisenä hotellikiinteistönä Suomessa kultatason LEED®-ympäristöluokitusta.

IHG, maailman suurin hotellialan operaattori, lanseerasi Hotel Indigo® -brandin vuonna 2004 Yhdysvalloissa. Maailman ensimmäisellä boutique-hotelliketjulla on yli 60 hotellia, joista 17 sijaitsee Euroopassa. Jokainen Hotel Indigo® -hotelli on ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Naapurustolla on huomattava painoarvo uuden hotellin sijaintia mietittäessä, sillä Hotel Indigo® -hotellien olemus perustuu vahvasti lähiympäristöön – sen historiaan, designiin, tarinaan ja kulttuuriin.

”Hotel Indigo® Helsinki – Boulevard on yksi brittiläisen The Guardianin listaamista tämän vuoden tärkeimmistä hotellilanseerauksista Euroopassa. Pohjoismaiden matkailijavirtojen kehitys on ollut suotuisaa ja nousu jatkuu. Helsingin Design Capital -vuosi oli omiaan kohottamaan pääkaupunkiamme matkustuskohteena. Meille on tärkeää tarjota vaihtoehtoja eri matkustajaryhmille myös upscale-luokassa”, sanoo Mikael Backman, toimitusjohtaja, Restel Oy.

”Kun kiinteistön omistaja esitteli meille tämän mahdollisen kohteen, mietimme sopivaa konseptia, joka istuisi Bulevardin imagoon, tarjontaan sekä Restelin strategiaan. Bulevardi ja Punavuori edustavat historiallista ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuista Helsinkiä. Alue on toiminut monen suomalaisen muotoilijan ja taiteilijan inspiroijana. Hotellialalla yksilöllisten hotellien kysyntä kasvaa vuosi vuodelta. Kansainvälinen kumppanimme IntercontinentalHotels Group innostui ajatuksestamme sekä kohteesta ja konseptiksi valikoitui luontevasti Pohjoismaiden ensimmäinen Hotel Indigo® -hotelli”, toteaa Gabor Pusztai, ketjujohtaja, Pääkaupunkiseutu & InterContinentalHotels Group -hotellit, Restel Oy.

Uudet mielenkiintoiset ravintolat palvelevat aamusta iltaan

Hotel Indigo Helsinki – Boulevardin yhteyteen avataan kaksi ravintolaa, Ravintola Bröd Punavuori ja Soup & Juice. Ravintola Bröd Punavuori on urbaani skandinaaviseen keittiöön pohjautuva bistro, joka palvelee aamusta iltaan. Brödin nimikkoleipä on leivottu paikan päällä ja se tarjoillaan asiakkaalle omassa vuo’assaan. Soup & Juice on puolestaan keskittynyt maistuviin salaatteihin, keittoihin, ruokaisiin leipiin sekä vastapuristettuihin mehuihin. Sen ajatuksena on tarjota istahtamispaikka tarvittaessa, annoksen saa myös ottaa mukaansa vaikkapa lähipuistossa tai työpaikalla nautittavaksi. Hotellin ravintoloiden, Brödin sekä Soup & Juicen, konseptoinnissa on ollut vahvasti mukana keittiömestari, ravintoloitsija ja yrittäjä Henrik Poulsen.

”Bröd ja Soup & Juice tuovat uudentyyppisiä ravintolapalveluja alueelle. Brödin ruoissa maistuu skandinaavisten raaka-aineiden puhtaus sekä urbaani helsinkiläisyys, joita maustaa inspiraatiot eri maiden keittiöistä. Sekä hotellivieraat että muutkin ovat tervetulleita Brödin monipuoliselle ja korkeatasoiselle aamiaiselle. Lounasta tarjoilemme arkisin nopeasti tai pitkän kaavan mukaan. Illallisella voi nauttia rennosti ruoista, joita loihdimme sesongin parhaista raaka-aineista”, kuvailee keittiöitä luotsaava, Suomen kokkimaajoukkueen kapteeninakin toimiva Kristian Vuojärvi. ”Myös Soup & Juicesta saa aamulleen hyvän alun, kun nauttii vastapuristetusta mehusta ja tuoreesta kahvista vaikka selaillen samalla aamun lehteä. Lounaaksi nautittu Soup & Juicen salaatti tai lämmin keitto antaa niin ikään energiaa päivän askareisiin.”

Suomalainen osaaminen vahvasti esillä

Restelin kumppanina uutuushotelliprojektissa ovat olleet Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja pääurakoitsija NCC Oy. Kohteen arkkitehtuurista ja sisustuksesta ovat vastanneet arkkitehti Sami Horto ja sisustussuunnittelija Markus Eskola Arkkitehdit Soini & Horto Oy:stä. Peltityöt, mukaan lukien näyttävä sinkkipellistä toteutettu fasadi, ovat 50 vuotta alalla toimineen Esko Kiven käsialaa. Nuoret graafiset suunnittelijat Linda Linko ja Pietari Posti ovat suunnitelleet kumpikin hotellille oman mural-kuvateeman. Muotisuunnittelija Satu Maaranen on tehnyt Ravintola Bröd Punavuorelle tilaustyönä uniikin, silkkipainoseulalle toteutetun taideteoksen. Hotel Indigo® Helsinki – Boulevardin huoneissa on esillä suomalaista designia, muun muassa näyttäviä kenkiä Minna Parikan mallistosta sekä Iittalan lasiesineitä. Hotelli työllistää vakituisesti nelisenkymmentä palvelualan ammattilaista.

”Olemme äärettömän ylpeitä uudesta, Pohjoismaiden ensimmäisestä Hotel Indigosta. Hotelli sulautuu saumattomasti naapurustoonsa. Suomalaisen muotoilun historia ja uudet virtaukset tulevat esiin hotellissa mielenkiintoisella tavalla. Lisäksi hotellin yhteydessä toimivat ravintolat ovat loistava esimerkki uudesta paikalliseen tekemiseen nojaavasta ruokakulttuurista, jota olemme tuomassa brandiin”, sanoo Tom Rowntree, IHG, Vice President, Hotel Indigo®.

Boutique-hotelli tarjoaa paljon uutuusvarusteita ja -palveluja hotellimajoittujalle

Hotel Indigo® Helsinki – Boulevardin 120 huoneista 105 on deluxe-tason Standard-huonetta, 14 Executive-huonetta sekä yksi, ylimpään kerrokseen sijoittuva Junior Suite. Huoneiden sisustus vaihtelee kerroksittain värityksen ja Hotel Indigolle tyypillisen, koko seinän suuruisen, mural-kuvateemoituksen osalta.

”On ollut mielenkiintoista olla mukana rakentamassa Hotel Indigo® -hotellikonseptia. Rakennustyöt etenivät jouhevasti mahdollistaen hotellin avaamisen suunnitellussa aikataulussa. Kevät ja kesä ovat uuden hotellimme sesonkiaikaa, sillä tällöin täällä järjestetään paljon kansainvälisiä seminaareja ja tapahtumia”, sanoo Hotel Indigo® Helsinki – Boulevardin hotellinjohtaja Mikaela Pomrén. ”Olemme tehneet rohkeita päätöksiä suunnitellessamme hotellimme tyyliä ja uskonkin, että se tulee jakamaan mielipiteitä asiakkaiden keskuudessa. Persoonallisuus on hotellissamme käsin kosketeltavaa laadusta tinkimättä.”

”Bulevardi on sekä suomalaisten että ulkomaisten vieraiden suosikkikohteita. Kaunis arkkitehtuuri, pienet putiikit, museot ja monipuolinen kulttuurianti tekevät siitä paikan, missä on aina jotakin uutta nähtävää ja koettavaa. Hotel Indigo® Helsinki – Boulevard antaa mahdollisuuden asua tämän kaiken keskellä ja nauttia ydinkaupungin sykkeestä. Paikallisille ravintolakonseptimme tarjoavat uudenlaisia makuelämyksiä.”

Huonevarustus on kattava ja siihen kuuluu muun muassa uudenajan jäähdytystekniikka, Nespresso-kahvikone, Personal Media Network -järjestelmä, maksuton minibaari sekä kylpyhuoneessa laadukkaita Aveda-kosmetiikkasarjan tuotteita. Body, Mind & Soul -kuntostudio on hotellivieraiden käytössä 24/h. Studiossa on muun muassa funktionaaliseen treenaamiseen soveltuva Jungle Sports Liana -järjestelmä. Joogahuoneessa on puolestaan ilmajoogaharjoitteita varten varattu silkkitrapetsi, Yoga Hammock. Hotellissa on miehille ja naisille omat saunaosastot, joissa rentoudutaan joko perinteisessä suomalaissaunassa tai miedommassa höyrysaunassa.

Ympäristöystävällisyys on ohjannut uutuushanketta alusta lähtien. Toteutukseltaan energiatehokkaalle hotellille haetaan ensimmäisenä hotellikiinteistönä Suomessa kultatason LEED®-ympäristöluokitusta.
LEED® on vihreän rakentamisen luokitusjärjestelmä, joka on Yhdysvalloissa kansallisesti hyväksytty arviointijärjestelmä ympäristöystävällisten rakennusten suunnitteluun, rakentamiseen ja käyttöön.