Restel Hotel Group avaa Helsingin Bulevardille uuden hotellin

Restel Oy ja Ilmarinen ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kiinteistöstä, joka sijaitsee Helsingissä osoitteessa Bulevardi 26. Kiinteistöön avataan vuoden 2015 alkuun mennessä uusi ympäristöystävällinen hotelli, johon tulee 120 modernia huonetta. Hotellikiinteistön laajat uudistustyöt käynnistyvät kevään aikana. Uusi hotelli nostaa Restelin hotellimäärän 50:en.

”Uuden hotellin myötä markkinaosuuttamme Helsingissä vahvistuu Restelin strategian mukaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme liittää merkittävällä liikepaikalla sijaitsevan kiinteistön hotellitarjontaamme. Pitkän historian omaava Helsingin Bulevardi on huomattavine rakennuksineen ja puistokatuineen ainutlaatuisen upea alue”, toteaa Restel Oy:n toimialajohtaja Jari Laine. ”Rakennutamme tähän kohteeseen laadukkaan hotellin, joka nojaa vahvasti alueen tarinaan”, jatkaa Laine.

Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurilan mukaan hotellihanke on Ilmariselle sijoituksena pitkäaikainen.
”Restel on hyvä ja vakavarainen vuokralainen, jonka kanssa lähdemme mielellämme hotelliprojektiin. Kysyntä pääkaupungin hotellipalveluille kasvaa koko ajan, ja uudentyyppinen hotelli ydinkeskustaan on tervetullut lisä tarjontaan. Hotellihanke sopii myös oivallisesti tilanteeseen, jossa toimistotilasta on kiinteistömarkkinoilla ylitarjontaa”, sanoo Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Projektin arkkitehtinä ja pääsuunnittelijana toimii Sami Horto arkkitehtitoimisto Inter-Arch Oy:stä. Hotellin rakentamisesta vastaa NCC Oy. Hotellirakennuksen kokonaispinta-ala on 7700 m2, ja 8-kerroksiseen rakennukseen valmistuu 120 huonetta, kaksi ravintolaa sekä kuntosali. Hotelli luo uusia työpaikkoja noin 40 henkilölle.

Ympäristöarvot merkittävässä roolissa

Uudesta hotellikiinteistöstä tulee erittäin energiatehokas ja sille tullaan hakemaan kansainvälisen LEED®-ympäristöluokituksen kultatasoa (Leadership in Energy and Environmental Design). LEED®-ohjelman avulla vähennetään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta. Sertifikaatin kriteereihin kuuluvat mm. energiankulutuksen vähentäminen, tehokas vedenkäyttö, hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä sisäilman laadunparannus.

Lisätiedot:

Restel Oy, Jari Laine, toimialajohtaja, hotellit, puh. 09 733 5355, jari.laine@restelhotels.fi
Restel Oy, Gabor Pusztai, aluejohtaja, Helsingin alue, puh. +358 400 605 274, gabor.pusztai@restelhotels.fi
Ilmarinen, Ville Laurila, vuokrauspäällikkö, puh. 040 501 0040, ville.laurila@ilmarinen.fi

 

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liiketoimintaa Restel harjoittaa 49 hotellilla, joissa on yhteensä yli
8 000 huonetta, ja noin 260 ravintolalla. Liikevaihto vuonna 2012 oli 392 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Hotellitoimintaa Restel harjoittaa kansainvälisten Crowne Plaza ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi myös kotimaisten Cumulus ja Rantasipi-ketjujen, Hotelli Seurahuone Helsingin sekä Hotel Atlas Kuopion myötä. Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 58 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari –ketju sekä ravintolat Kaarle XII, Vespa, Primula sekä Baker’s.

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että noin 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 580 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuiden katteena meillä on noin 30 miljardin euron sijoitusomaisuus. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.