Bulevardin upeat nähtävyydet

Hotel Indigo Helsinki - Boulevard sijaitsee yhdellä kaupungin tyylikkäimmistä, historiallisimmista ja monipuolisimmista kaduista, joka yhdistää kaksi vastakkaista design-maailmaa.

Bulevardin tunnetuimpia paikkoja

Arkkitehdin kynästä kaupungin ydinkaduksi

Erottajalta alkava ja Hietalahdentorille päättyvä Bulevardi syntyi 1810-luvulla Johan Albrecht Ehrenströmin kynästä tämän laatiessa Helsingille päivitetyn asemakaavan. Ehrenströmille oli tärkeää, että vuonna 1812 aloittaneessa, Keisari Aleksanteri I:n nimittämässä uudessa pääkaupungissa oli Esplanadin ja Bulevardin kaltaiset edustukselliset, selkeän yleisilmeen antavat kadut.

Tuumasta toimeen – helsinkiläisten viljelemät pellot ja puutarhapalstat muuttuivat lehmusten reunustamaksi Bulevardiksi, joka on sekä suosittu turistikohde että osa keskustan kiireistä businesskeskittymää.

Kampin ja Punavuoren rajana

Helsingin Bulevardi on puistokatu, joka alkaa Erottajalta ja päättyy Hietalahdentorille ja Hietalahden telakalle, joka on toiminut teollisen suunnittelun edelläkävijänä jo yli 150 vuotta. Matkareitti vie kaupungin maineikkaan Designkorttelin sydämestä Bulevardin itäiseen päähän, josta avautuu hienostunut Esplanadi. Täällä on mahdollista tehdä ostoksia Euroopan kärkisuunnittelijoiden myymälöissä, gallerioissa ja boutique-liikkeissä.

Bulevardin alueella on myös kaksi upeaa ja vehreää puistoa. Tutustu Bulevardiin tarkemmin Tarina sivun teemojen kautta.

Aleksanterin teatteri

Ohjelmisto oli kaiken kattavaa klassikoista nykynäytel­mään

Venäjän keisari Aleksanteri II:n mukaan nimetty Aleksanterin teatterin rakennus valmistui Bulevardin varrelle insinöörieversti Koshperoffin suunnittelemana 1879 ja oli pääasiassa venäläisten näyttelijäseurueiden käytössä. Ohjelmisto oli kaiken kattavaa klassikoista nykynäytel­mään, vakavasta keveään, ja tekstejä esitettiin monia kymmeniä. Venäläinen ohjelmisto oli valttia. Rakennus luovutettiin 1918 Suomalaiselle Oopperalle. Uuden oopperatalon valmistuttua Mannerheimintien varrelle vanha ooppera jäi vierailevien teatteriryhmien näyttämöksi kantaen nimeä Aleksanterin teatteri. www.aleksanterinteatteri.fi

Bulevardilla on mahdollisuus nauttia kulttuurista monipuolisesti

Reilun kilometrin pituisella Bulevardilla on mahdollisuus nauttia kulttuurista monipuolisesti. Venäläiseksi varuskuntateatteriksi valmistunut ja sittemmin myös Suomen kansallisoopperan areenana toiminut Aleksanterin teatteri palvelee nykyisin tanssin ammattilaisten näyttämönä ja suosittuna vierailuteatterina osoitteessa Bulevardi 23-27. Tänä päivänä Aleksanterin teatteri tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ja -kielisille ympäri vuoden. Ohjelmistossa on niin tanssia, näytelmiä, konsertteja, musikaaleja kuin oopperaakin.

Hietalahden telakka

Hietalahden telakalla on harjoitettu laivojen rakentamista jo vuonna 1865

Hietalahden telakalla toimiva Arctech Helsinki Shipyard Oy on erikoistunut arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen. Yrityksen päätuotteita ovat jäänmurtajat sekä arktiset offshore- ja erikoisalukset. Helsingin telakalla on rakennettu laivoja lähes 150 vuotta mukaan lukien 60 prosenttia maailman toiminnassa olevista jäänmurtajista. Helsingin Telakka Helsingfors Skeppsdocka perustettiin alunperin jo vuonna 1865.

Jäänmurtajia ja loistoristeilijöitä

Jäänmurtajien rakentaminen Helsingissä aloitettiin 1910, jolloin ensimmäinen jäänmurtaja Mercator valmistui. Vuonna 1936 Wärtsilästä tuli telakan uusi omistaja ja myöhemmin 90-luvulla toiminnasta vastasi Masa-Yards ja Kvaerner Masa-Yards. Helsingin telakalta ovat valmistuneet mm. GTS Finnjet - maailman ensimmäinen kaasuturbiineilla toimiva risteilylautta sekä Viking XPRS ja Tallink Star. Myös kymmeniä luksusristeilijöitä rakennettiin Carnivalille, viimeisimpänä Carnival Miracle vuonna 2004. Uusimmat alukset telakan työlistalla liittyvät jäänmurtamiseen.

Hietalahden tori

Hietalahti Kauppahalli viehättää

Hietalahden kauppahalli rakennettiin vuonna 1903 elintarvikehalliksi. Kauppa kävikin vilkkaasti vuosituhannen vaihteeseen saakka, jolloin hallikauppa hiipui ja halli remontoitiin Suomen ensimmäiseksi luomuhalliksi joka muuttui kuitenkin antiikkihalliksi joulukuussa 2003. Helmikuusta 2013 lähtien Hietalahden kauppahallissa on myyty vuosien tauon jälkeen taas laadukkaita ja monipuolisia elintarvikkeita. Valoisasta Hietsun hallista löytää laajan valikoiman tuoretta ruokaa ja asiantuntevaa palvelua. Hallissa toimii myös useita suosittuja ravintoloita ja kahviloita.

Lönnrotinkatu 34. www.hietalahdenkauppahalli.fi

Hietalahden kirpputorilla voit tehdä löytöjä

Hietsun kirppis sijaitsee kauniin Bulevardin läntisessä päässä, lähellä merta. Legendaarinen Hietsun kirppis on Helsingin suurin ulkoilmakirpputori. Kesäpäivinä torilla käy satoja kierrätetyn tavaran myyjiä ja ostajia. Hietsun kirppis on toiminnassa ympäri vuoden. Etenkin kesäisin torin kirppistoiminta on vilkasta. Kirppiksen vieressä torin laidalla kohoaa upea Hietalahden kauppahalli, joka tunnetaan laadukkaiden ruokatuotteiden myyntipaikkana.

Avoinna läpi vuoden (säävarauksella).
 

Sinebrychoffin taidemuseo

Sinebrychoffin museo avattiin 1920-luvulla

Sinebrychoffin neljän huoneen kotimuseo avattiin yleisölle jo vuonna 1921. Museossa saattoi tutustua Fanny Sinebrychoffin sisustukseen ja esineisiin. Museo jouduttiin kuitenkin sulkemaan talvisodan vuoksi. Vuonna 1959 kokoelmat muuttivat takaisin restauroituihin salonkeihin ja 1975 valtio osti panimoyhtiöltä koko rakennuksen. Sinebrychoffin taidemuseo on erikoistunut vanhaan eurooppalaiseen taiteeseen, ja sieltä löytyvät mm. maan arvokkaimmat vanhojen mestareiden maalaukset.

Museon kokoelmat ulottuvat ajallisesti 1300-luvulta 1800-luvun alkuun. Yläkerran kotimuseo on rekonstruktio maineikkaan panimoyrittäjän Paul ja Fanny Sinebrychoffin edustusasunnosta alkuperäisine huonekaluineen ja taideteoksineen. Museolla on merkittävä miniatyyrikokoelma ja arvokkaita posliini- ja hopeaesineitä. Esillä on myös vaihtuvia erikoisnäyttelyitä.

Bulevardi 40, www.sinebrychoffintaidemuseo.fi

Yhdistelmä vanhaa panimoa sekä perheen asuintaloa

Sinebrychoffin taidemuseo on itse asiassa rakennuskompleksi, jonka muodostavat vuonna 1820 toimintansa aloittanut Sinebrychoffin panimo ja vuonna 1842 valmistunut Sinebrychoffin perheen asuintalo. Vuosina 1978-1980 rakennus peruskorjattiin ja kunnostettiin kokonaisuudessaan museokäyttöön, ja vuonna 1980 Paul ja Fanny Sinebrychoffin Taidekokoelmien lisäksi museoon tuotiin myös Ateneumin taidemuseon vanhan ulkomaisen taiteen kokoelmat.

Nykyisin Sinebrychoffin taidemuseo on Ateneumin ja Nykytaiteen museon ”sisarmuseo”, joita kaikkia hallinnoi Valtion taidemuseo. Museorakennuksen takana sijaitsee Sinebrychoffin puisto. Nikolai Sinebrychoff perusti sen omistamansa panimon laajalle tontille, mutta se oli alusta lähtien avoinna myös yleisölle. Nykyään se kuuluu Helsingin kaupungille.

Tutustu Helsinkiin Teko Travelin kautta

Teko Travelin kautta pääset tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja yritysten tarjontaan sekä kokemaan autenttisia ja mielenkiintoisia elämyksiä Helsingissä. Jokainen elämys on tarkoin valittu, jotta saat mahdollisimman laadukkaan ja hauskan kokemuksen. Tule mukaan ja löydä uusi puoli Helsingistä. Lue lisää Teko Travelin sivuilla.

Tutustu Nuuksioon, vieraile panimossa, rentoudu maalaamalla... Etsi haluamasi kokemus - Tutustu kokemusluetteloon ja varaa suosikkisi. Tapaa isäntäsi - Esittelemme sinut paikalliselle isännällesi sähköpostitse. Pidä hauskaa - Tapaa ohjelman isäntä ja nauti ainutlaatuisesta elämyksestä.