Design

Design on esittänyt tärkeää osaa Helsingin kehityksessä aina siitä lähtien, kun Venäjä teki Helsingistä Suomen pääkaupungin vuonna 1812. Bulevardin arkkitehtuuri heijastaa pääkaupungin kiehtovaa ja usein myrskyisää historiaa.

Kulttuuria ja designia henkivä puistokatu

Mannermaista henkeä ja klassista suomalaista

Bulevardi suunniteltiin ja rakennettiin alun perin 1800-luvulla lisäämään mannermaista henkeä kaupunkiin. Suuri osa kadun kaupoista, ravintoloista, arkkitehtuurista ja puistoista on peräisin tältä ajalta, ja arkkitehtuuri heijastaa laajalti teollistumisen nousua, kasvavaa vaurautta ja mannermaisia trendejä. Kivetty, puiden reunustama katu saattaa tuoda mieleen Pariisin klassiset bulevardit ja niiden ylellisen ja kiireettömän ilmapiirin. Bulevardi on suomalaisen ja kansainvälisen muotoilun, kulttuurin ja keittotaidon mikrokosmos. Vanhan maailman loisto ja klassinen suomalainen minimalistinen estetiikka esittäytyvät alueella rinta rinnan.

Designkorttelin sydämessä

Yli 200 vuoden ikäistä maalauksellista puistokatua reunustavat elegantit asuinrakennukset, taidegalleriat, antiikkiliikkeet ja museot. Lisäksi sen sijainti kaupungin Designkorttelin sydämessä tekee kadusta todellisen taiteen ja muotoilun harrastajien paratiisin. Viehättävä puistokatu toimii myös valtaväylänä kahden vastakkaisen design-maailman välillä: lännessä teollista design-osaamista edustava Helsingin telakka ja idässä korkeatasoisia myymälöitä ja suomalaisen sisustuksen perintöä. Täältä löydät maineikkaiden suomalaisten muotoilijoiden liikkeet: Marimekko, Vuokko, Arabia ja Iittala.

Design Forum Showroom

Suomalaista designia Helsingistä

Helsinki vetää puoleensa muotoilun ja arkkitehtuurin harrastajia ympäri maailmaa. Suomalainen design tunnetaan pelkistetystä tyylikkyydestä ja puhtaista linjoista. Erityisesti 1950-luvun modernismi viehättää muotoilun tuntijoita, mutta myös perinteitä ja innovaatioita yhdistävä nykymuotoilu on elinvoimaista. Helsinki on ihanteellinen kaupunki sekä design-ostoksiin että muotoilukulttuuriin tutustumiseen!

Erottajankatu 9 B (sisäpiha), www.designforum.fi

Design Forum Showroom'in vaihtuvat näyttelyt

Design Forum Showroom esittelee suomalaista muotoilua vaihtuvissa näyttelyissä. Ennakkoluulottomasti, yhdistellen lupaavia nuoria tekijöitä ja tunnettuja nimiä – tilaisuuden virittäytyä luovalle taajuudelle ja pysähtyä muotoilun äärelle. Ohjelmisto sisältää kiinnostavia, ajankohtaisia ja kokeellisia muotoilun ilmiöitä kaikilta sen eri aloilta. Näyttelyiden kautta haetaan muotoilulle ja tekijöille näkyvyyttä sekä tuodaan suunnittelijoita esiin.

Artek ja Iittala

Alvar Aallon perustama

Artekin perusti vuonna 1935 neljä nuorta suomalaista, Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl. Arkkitehti Alvar Aalto tunnetaan muodon ja mittakaavan mestarina. Hän saavutti urallaan pysyvän aseman yhtenä modernin arkkitehtuurin merkittävimmistä nimistä. Huonekalusuunnittelu oli Alvar Aallolle luonnollinen osa hänen arkkitehtuuriaan. Artek on alusta alkaen ollut myös vahva kulttuurivaikuttaja. Maire Gullichsenin johdolla Artek edustaa edelleen uusia eurooppalaisia virtauksia muotoilun ja kulttuurin saralla.

Eteläesplanadi 18, www.artek.fi

Iittala Shop Espalla ja Arabiassa

Myynnissä Iittalan, Arabian, Rörstrandin ja Hackmanin tuotteita. Iittalan muotoilufilosofian ytimestä löytyy Kaj Franckin varhainen ajattelutapa. Franckin mielestä “kaikkien esineiden perimmäinen merkitys on olla perusteltu, kestävä ja toimiva.” Siksi muotoilun yksi tärkeimmistä tarkoituksista on varmistaa, että arkikäyttöön suunnitellut esineet ovat yleismaailmallisen käyttökelpoisia. Iittala Outlet ja Iittalan Show Room löytyvät Arabiasta, jonne pääset helposti hotellimme edestä kulkevalla raitiovaunu kutosella.

Pohjoisesplanadi 25, www.iittala.fi

Design District Helsinki

Suomalaista muotoilua, vastuullisia ostoksia ja kaupunkikulttuuria

Hotel Indigo Helsinki - Boulevard on Design Districtin jäsen. Design District Helsinki on luovien tekijöiden keskittymä Helsingin sydämessä. Se levittäytyy Punavuoresta Kaartinkaupungin, Kampin ja Ullanlinnan suuntaan. Design District Helsinki on Pohjoismaiden ensimmäinen ja laajasti kansainvälisesti noteerattu muotoilualan keskittymä. Verkostossa on kokonaisvaltaisella muotoilullaan erottuvien luovien palveluiden tuottajien joukko. Tutustu tarkemmin design-maailmaan designdistrict.fi

Sisustuksen ja pienesineiden perheyritys

Formverk on 1990 perustettu perheyritys. Aluksi yritys keskittyi pelkästään omaan mallistoon luomiseen ja valmistamiseen. Vuonna 1995 Formverk muutti Helsingin keskustaan Annankadulle. Mallisto laajeni samalla pienesineisiin ja sisustustarvikkeisiin. Vuonna 2000 myymälää laajennettiin ja se on nykyään pinta-alaltaan n.400 m2. Tänä päivänä oman mallistonsa lisäksi liike edustaa Suomessa myös monia kansainvälisesti tunnettuja tuotemerkkejä mm. Kartell, Magis ja Luceplan.

Annankatu 5, www.formverk.fi

Taiteilijoiden töitä ja lifestyle mallistoja

Mini-galleria eri alan taiteilijoiden töille

Lokal- minigalleria esittelee kotimaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksia rennossa ympäristössä. Kuukausittain kootaan teemoittain näyttely eri alan taiteilijoiden töistä. Lokal on gallerian, kaupan ja kahvilan yhdistelmä- valikoima koostuu uniikeista taide-, muotoiluja vintage-esineistä. Kaikki, niin taide, tuolit kuin kahvikupitkin, ovat myytävänä. Lokal on muuntuva tila jossa on tarkoitus järjestää keskusteluiltoja näyttelyiden teemojen tiimoilta ja myös lapsille suunnattuja tapahtumia.

Annankatu 19, www.lokalhelsinki.com

Ajattomat geometriset kuosit ja hienostunut värivalikoima

ohanna Gullichsen Textile Craft & Design tarjoaa laajan lifestyle malliston. Mallisto koostuu verhoilukankaista, sisutustuotteista, kattaustekstiileistä, pyyheliinoista, vuodevaatteista ja asusteista, kuten laukuista. Ajattomat kuosit, hienostunut värivalikoima ja materiaalien korkea laatu tuovat luksusta arkeen. Johanna Gullichsenin designen tunnistaa selkeistä geometrisistä kuvioista, jotka sopivat niin moderneihin kuin perinteisiinkin sisustuksiin. Johanna Gullichsenin myymälät sijaitsevat Helsingissä ja Pariisissa.

Fredrikinkatu 18, www.johannagullichsen.com