Huoneiden mural-kuvat

Niin kuin ei ole olemassa kahta samanlaista naapurustoa, ei ole myöskään kahta samanlaista Hotel Indigo -hotellia. Yhteistä niille on, että ne sijaitsevat aina lähellä ostospaikkoja, ravintoloita, gallerioita ja paikkoja, jotka tekevät jokaisesta naapurustosta omaleimaisen. Naapuruston vaikutus näkyy vahvasti etenkin huoneissa olevissa mural-kuvissa. Kaksi mural-kuva aihetta ovat luoneet Linda Linko ja Pietari Posti. Kolmas teema on saatu telakalta.

Linda Linko - European Design Awards 2014 -voittaja

Linda Linko on helsinkiläinen palkittu* kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän toteutti Hotel Indigo Helsinki – Boulevardille uniikin Helsinki-aiheisen tapetin suosimallaan sekatekniikalla. Linda tuntee Indigon naapuruston hyvin, sillä hänen studionsa sijaitsee Punavuoren Viiskulmassa. Katso Linda Linkon englanninkielinen haastattelu Indigo-TV:stä. Haastattelu on kuvattu joulukuussa 2014 Linkon sekä Tiina Koivusalon yhteisnäyttelyn yhteydessä Galleria Huudossa.

"Suunnittelin Hotel Indigolle tapettikuvion, jonka teema liittyy, Bulevardiin Helsinkiin ja suomalaiseen muotoiluun. Herkullinen aihe työstettäväksi, mutta toisaalta piti varoa kliseisiin sortumista. Lähdin ajatuksesta, että käsittelisin aihetta mahdollisimman viitteellisesti ja jättäisin katsojalle eli hotellin asiakkaalle tilaa hoksaamiselle. Esimerkiksi tapettikuviossa esiintyvä Alvar Aallon jakkara on hyvinkin pelkistetty kolmeen palaseen, mutta joka varmasti avautuu katsojalle jossain vaiheessa Helsingin visiitin aikana."

*Linda Linko on voittanut mm. kansainvälisen European Design Awards 2014 -kilpailun Corporate Illustration -sarjan Kaiku-klubille tekemillään kuvituksillaan.

Pietari Posti on kuvittanut aiemminkin Design District -alueella

Graafisen suunnittelun tutkinnon suoritettuaan vuonna 2005, Pietari Posti työskenteli lyhyen aikaa graafikkona ennen muuttoaan Barcelonaan, jossa hän harjoittaa nykyisin uraansa ammatillisena kuvittaja. Hänen töitään on esiintynyt mm. New York Times, Guardian sekä Wired julkaisuissa. Pietari on osallistunut töillään useisiin näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Lontoon Cosh Gallery. Hänen töitään on esitelty myös Professional Illustration Annual, Print Magazine’s Annual ja Print Magazine’s European Design Annual julkaisuissa.

Pietarin piirroksia on käytetty kotimaassa mm. Iittalan julkaisemassa astiastossa, postimerkeissä sekä Design Districtin alueella toimivan Sushibarin sisutuskuosissa. 2013 Pietari Postin suunnittelema ”Swallows and Amazons” kirjankansi voitti V&A Book Cover Illustration Awardin. Tuomarit kertoivat että he ihastuivat Pietarin vahvaan värien ja muodon käyttöön sekä työtapaan, jolla hän oli luonut dynaamisen visuaalisen teeman kirjasarjaan.