Näin hotelli valmistuu

Hotel Indigo Helsinki - Boulevard sijaitsee tyylikkäällä, 200-vuotiaalla Bulevardilla. Helsingin bulevardi on bulevardimainen puistokatu, joka alkaa Erottajalta ja päättyy Hietalahdentorille. Bulevardi on tärkeä osa hotellimme naapurustoa ja naapuruston tarina määrittelee Hotel Indigon brändin ja on jokaisen Indigo-hotellin sydän ja sielu.

Tällä sivulla voit seurata miten hotellimme valmistui, ja miten projekti eteni kohti upean hotellin avaamista. Kerromme sinulle lisää myös Hotel Indigo -brändistä. Olemme paikallisia kaikkialla maailmassa. Löydät Hotel Indigon tunnetuista kaupungeista, kuten Pietari, Berlin, Dusseldorf, Lontoo, Pariisi, Rooma, Barcelona tai Madrid. Niin kuin ei ole olemassa kahta samanlaista naapurustoa, ei ole myöskään kahta samanlaista Indigo-hotellia. Mutta niille kaikille on yhteistä, että ne sijaitsevat lähellä ostospaikkoja, ravintoloita, gallerioita ja musiikkia, jotka tekevät jokaisesta naapurustosta omaleimaisen.

 

Bulevardi 26 osoitteessa sijaitsevan rakennuksen muutos kohti uniikkia hotellia käynnistyi 2013 vuoden loppupuolella. Tuolloin vanhasta rakennuksesta purettiin käytännössä kaikki kantaviin rakenteisiin saakka. Myös Bulevardin puoleinen julkisivu sai lähteä uuden tyylikkään pinnan tieltä. Tulevan hotellin sisäpihasta voi nähdä, että hotellin valmistuttua, sinne muotoutuu idyllinen kesäterassi. Sisätiloissa vanhan pinnat riisuttiin aina betoniin saakka ja sen jälkeen alettiin luomaan uutta pinnoitetta odottamaan lopullista väriä ja ilmettä.

 

 

Vanha julkisivu on purettu ja tilalle asennettiin uudet kevytelementit, joiden ulkopuolen muodostavat voimakkaasti profiloidut metallikasetit. Kasettien pinnoitus on valmiiksi patinoitua titaanisinkkipeltiä. Vastaavaa materiaalia on käytetty mm. Kiasmassa. Julkisivun ilmeeseen ja sommitteluun vaikutti hotellin vasemmalla puolella oleva 1911 valmistunut jugendtalo Lehtolinna, ja oikealla puolella oleva kuparipintainen vuodelta 1952 peräisin oleva toimistorakennus. Lopullinen valmis julkisivu on näyte korkeatasoisesta kotimaisesta peltisepäntyöstä. Sen on toteuttanut pitkän linjan peltiseppä 73-vuotias Esko Kivi. Jalkakäytävän kohdalle rakennettava asiakkaita suojaava lippa valmistuu myöhemmin viimeistellen hotellin ja ravintoloiden julkisivun.

Hotel Indigo Helsinki – Boulevardin julkisivu on suomalaista käsityötä.

73-vuotiasta ammattimiestä ei eläkeikä hidasta. Peltiseppä Esko Kivi Levyrakenne Lindholm Oy:stä ehti olla kaksi päivää eläkkeellä ennen kuin työt veivät taas mukanaan. Mies työsti vahvalla suomalaisella sisulla ja ammattitaidolla sinkkipellistä Helsingin Indigo-hotellin komean julkisivun. Julkisivun pellittämistä oli sepän mukaan seuraamassa monenlaista salamavalon räpsijää ulkomailta asti. Kivi kiittää arkkitehtiä harvinaisesta materiaalivalinnasta ja uskoo julkisivun kiinnittävän ihmisten huomion. Hotel Indigo -TV esittää: Katso Esko Kiven haastattelu Indigo-TV:stä!

 

Myös kiinteistön  pihajulkisivujen betoniset elementit purettiin ja tilalle asennettiin energiatehokkaammat elementit, joiden umpiosat pinnoitetaan levyrappauksella. Katutason kerros on ulospäin mahdollisimman avoin. Kahden uuden ravintolan avulla halutaan näin elävöittää Bulevardia.

Hotel Indigo Helsinki Boulevard'ia projektipäällikkönä luotsaava ja hotellin avautuessa hotellinjohtajaksi siirtyvä Mikaela Pomrén seuraa aktiivisesti hotellihankkeen edistymistä. "Työt ovat edenneet hyvin", kertoo Mikaela Pomrén. "Tilat ovat alkaneet hahmottua; hotelliin tulee sen valmistuessa 120 huonetta, kaksi ravintolaa sekä rentouttava spa, joogasali ja saunaosasto. Indigolle paikallisuus on tärkeää, haluamme olla sekä matkailijoiden että paikallisten olohuone”, avaa Pomrén Indigo-konseptia. Katso haastattelu Indigo-TV:stä!

Hotel Indigo -TV esittää: Projektipäällikkö Mikaela Pomrén kertoo projektista

Hotellin sisätyöt pitävät rakennusväen kiireisenä Bulevardi 26:ssa. Hotelliaulan tilat alkavat hahmottua; vastaanoton ja aulabaarin sijainnin voi jo kuvitella paikoillensa. Keittiön puolella kaakelointi on suoritettu, myös hormi on paikallaan. Kylmätiloja asennettaan parhaillaan ja odotettavissa on kalusteiden asennus. Itse hotellihuoneissa alkaa olla pintatyöt myös tehtynä. NCC:n vastaavan työnjohtajan Vesa Karttusen mukaan pian voidaan aloittaa huoneiden kiintokalusteiden asennus. Autohallissa vanhaa lattia on piikattu auki ja murskattua betonia poistetaan. Vanhassa lattiassa ongelma ollut ongelma - väärin suuntautuneet kaadot, saadaan näin tehtyä oikein. Julkisivun rakentamisesta tuttu peltimies Esko Kivi viimeistelee nosturin avulla ikkunan puitteita hotellin sisäpihan puolella.

Yhteistyö naapuruston kanssa rakentuu hotellin rinnalla

Jan Lassus johtaa yksityissairaalaa, Bulevardin klinikkaa, Hotel Indigo Helsinki – Boulevardin naapurikorttelissa. Sairaala tarjoaa palveluita monipuolisesti perinteisistä lääkäripalveluista leikkauksiin ja magneettikuvauksiin. Lassuksen suvun perheyritys on viihtynyt monipuolisessa Punavuoressa jo yli 40 vuotta. Johtava lääkäri kuvailee aluetta kylänä kaupungin sisällä. Hän on iloinen Hotel Indigon aukeamisesta Bulevardille ja sen tuomasta kuhinasta alueelle. Katso Jan Lassuksen haastattelu Hotel Indigo -TV:stä!

 

Rakennustyömaalla joulun välipäivinä

Hotel Indigo Helsinki – Boulevardilla työmiesten jouluna nauttima kinkku sulaa nopeasti aherruksen lomassa. Paljon on saatu aikaiseksi, mutta vielä tehtävää riittää ennen kuin hotelli on valmis luovutettavaksi ja edelleen valmis toivottamaan asiakkaat tervetulleeksi. Joulukuun lopussa majoituskerrosten pinnat on saatu kaikkien kerrosten osalta valmiiksi. Osa kerroksista on jo ”matotettu”, mutta kauniit, kunkin kerroksen värimaailmaa tukevat tekstiilit piilottelevat vielä paksujen suojapeitteiden alla. Käytävien tyylikkään eleetön niin spotteina kuin valoraitoina toteutettu valaistus on jo paikoillaan.

Hotellin huoneet odottavat käytännössä sisustusta. Rakennustyömaalla on helppo haaveilla hotellin tarjoamasta levähdysmahdollisuudesta vaikkapa ahkeran shoppailukierroksen jälkeen ikkunoista avautuvan ihanan, Punavuoden ylle avautuvan, talvisen näkymän äärellä.

Vastaanotto on edelliseen visiittiin nähden oma selkeä kokonaisuutensa sinänsä avoimessa, vielä rakenteilla olevien ravintolan ja baarin rytmittäessä lopullista tilaa. Ajatella, että enää parin kuukauden päästä tässä tilassa on aivan toisenlaiset ammattilaiset palvelemassa hotellivieraita. Yleisten tilojen osalta merkittävin muutos on tapahtunut vastaanottokerroksen alapuolella sijaitsevassa welness&spa-kerroksessa. Nyt sekä naisten että miesten sauna- ja suihkutilat, kuntosali sekä joogahuone ovat selkeästi hahmotettavissa. Hyörysaunat ovat panelointia vaille valmiit, suihkutiloissa veden selkeästi innoittama vihreän-sininen kaakelointi on jo paikallaan.

Yksityiskohdat ratkaisevat usein kokonaisuuden.

Hotel Indigo Helsinki Boulevardilla on edistytty monien tilojen suhteen vaikka edellisestä vierailusta on vain pari viikkoa. Saunatilat on paneloitu. Paneeliksi on valikoitunut tumma, suomalaisten savusaunaperinteistä muistuttava puu. Lisäksi höyrysaunan kalusteet ovat saapuneet. Niiden asennustyöt alkavat piakkoin. Vastaanotto- ja ravintolasali on tällä kertaa rauhoitettu kaakeloinnin kuivumista varten. Sen sijaan tällä kierroksella pääsemme näkemään ensikertaa yleisön käyttöön tarkoitetut saniteettitilat. Täälläkin ollaan valmiita kalusteasennuksia varten!

Käytävillä ja huoneissa aherrus jatkuu. Viidennen kerroksen lisäsiiven työt ovat edistyneet hyvin. Kyseiseen, sisäpihalle avautuvaan siipeen tulee muiden tilojen tapaan huoneita. Käymme piipahtamassa ensikertaa kahdeksannen kerroksen sviitissä. Paljastettakon tässä vaiheessa, että sviitin kylpytilojen värikäs laatoitus on piristävä sisustusratkaisu. Kierrosta isännöinyt NCC:n Ville Palmu kertoo, että parin viikon päästä käytävät on listoitettu ja muutenkin viimeistelty. Näin pitääkin olla, sillä tällöin alkaa huoneiden kalustus muun muassa sänkyjen sisään kantamisella.

Tammikuu vaihtui helmikuuksi ja hotelli alkaa hahmottua konkreettisesti

Pintoja, pintoja, pintoja – viimeistelytyötä riittää tässä 120-huoneissa, Bulevardille maaliskuun alussa avautuvassa hotellissa. Rakennusta ympäröi nyt graniittinen sokkeli. Se istuu hyvin hotellin Esko Kiven taitavasti pellistä toteutettuun fasadiin.  Nyt myös yhdyskäytävä on saanut peltisen verhoilun. Kyseisen käytävän kautta pääsee hotellin autotalliin ja sisäpihalle, mihin keväämmällä avautuu tyylikäs cityterassi. Pellityksellä on viimeistelty myös iso ikkunaseinämä. Seinämän takaa löytyy toinen hotellin ravintoloista, bistrotyyppinen Ravintola Bröd Punavuori. Ravintolan keittiötilat ovat jo pitkälle valmiita, nyt myös itse sali alkaa hahmottua. Tarjoilutasot ja -pöydät odottavat parhaillaan asennusta. Myös Soup & Juice -ravintola on edistynyt huimaa vauhtia. Tässä vaiheessa paljastamme tästä kohteesta hiukan tarjoilutasoa sekä palasen ihastuttavaa lattialaattaa!

Rappuset ovat olleet työmaalla kovassa käytössä. Nyt on tullut aika poistaa suojat ja viimeistellä nämäkin näyttävään kuntoon. Rappusten työstäminen on tarkkaa työtä. Kivipintaisten askelmien hiomiseen tarvitaan erityisosaamista. Puun työstämisen ammattilaisten taito näkyy muun muassa listoissa, jotka ovat nyt jo paikallaan. Lattiaexpertti tasoittaa kohtaa, missä hotellikäytävä muuttuu hissiaulaksi.

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard palvelee Body, Soul & Mind -wellness-osastollaan hotellin vieraita. Lasiseinä on pystytetty suojaamaan treenaajien pyhättöä. Höyrysaunan mukavaksi muotoiltu istuinlaude houkuttelee rentoutumaan hetkeksi. Hotellin autotallin yleisime on valoisa ja lattia on siistitty ja tasoitettu. Oma 35 auton talli on autoilevan hotellivieraan kannalta hyvä lisäpalvelu, sillä Helsingin ydinkeskustassa paikoitusmahdollisuuksia on rajoitetusti. Lisäetuna Hotel Indigo tarjoaa myös latauspistokkeet sähköautoille.

Valmiina, paikoillanne…!

Hotel Indigo Helsinki – Boulevardin avautumiseen on enää muutama hetki. Hotelliin virtaa yhä enemmän ja enemmän tavaraa, sillä sisustaminen on täydessä vauhdissa tilojen viimeistelytöiden ollessa loppusuoralla. Vastaanoton henkilökuntakin on jo päässyt tutustumaan tulevaan työpaikkaansa. Heidän mukaansa vastaanoton taustalla näkyvä korttelikartta on aidon tuntuinen – katso erotatko siitä hotellin sekä naapuruston tutut paikat, kun vierailet hotellissa? Jos et vielä ole varannut huonetta, varaa se nyt!

Ravintola Soup & Juicessa laiteasennukset ovat loppusuoralla. Ravintola on erikoistunut nimensä mukaisesti maistuviin keittoihin sekä vastapuristettuihin mehuihin. Näiden ohella heidän loihtimat herkulliset salaatit ja ruokaisat leivät voi ottaa myös mukaan. Sauna on rentoutujan todellinen tyyssija. Näin myös Hotel Indigo Helsinki – Boulevardissa. Tässä vähäeleisen tyylikkäästi toteutetussa löylyhuoneessa myös silmä lepää. Höyrysauna sijaitsee perinteistä saunaa vastapäätä. Junior Suite sijoittuu kahdeksanteen kerrokseen. Näkymä naapuruston kattojen ylle on pysäyttävä. Junior Suitessa yleisilme on hillityn elegantti yllätyksiä unohtamatta. Kylpyhuoneeseen astuja saa vastaansa iloisen värikylvyn!